Met regelmaat staat mij 11 jarige dochter heerlijk te dansen in de woonkamer. Het liefste voor de tv die uit staat. En ik weet waarom….

Ik danste vroeger ook heel graag. Ik kan me nog een moment herinneren dat ik een jaar of 6 was en dat wij op vakantie waren in Nederland in een huisje. Het zal een landal of center parcs huisje zijn geweest denk ik- en ik stond buiten te dansen voor het raam. Precies zo dat ik mijzelf in het raam kon zien. Exact zoals mijn dochter zichzelf kan zien in de tv. Ik was daar helemaal in mijn element en ik stelde mij voor dat ik een ballerina was op het podium. Dat ik als de beste kon dansen en dat vond ik zelf ook.

Ik stond helemaal in mijn kracht en ik was er zeker van dat er geen meisje beter kon dansen dan ik.

Totdat je op een gegeven moment leert dat niet alles normaal is. Dat het best wel vreemd  is dat wanneer je ouder wordt dat je nog schaamteloos kijkt naar jezelf. Dat je jezelf als de beste noemt… Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg!

Het dansen verdween steeds meer naar de achtergrond en schaamte en onzekerheid kwam meer naar de voorgrond.

Weet jij nog dat je als klein meisje zo puur was? Dat je geen oordelen had, maar vooral dat je geen last van oordelen had?

Ergens in je leven is dat er in geslopen… en dat kan door verschillende dingen komen. Het kan zijn dat je iets hebt meegemaakt wat echt niet leuk was, bijvoorbeeld pesten. Als je gepest bent geweest vroeger dan heb je daar echt een blokkade op zitten, je denkt dan al heel gauw dat je niet goed genoeg bent. En je bent vooral bang dat je het niet goed doet. Je bent ook bang om te falen.

Maar… het kan ook door iets simpels komen. Dat je als kind bijvoorbeeld met je blote kont naar buiten loopt en je moeder achter je aan rent en heel boos wordt dat het echt niet kan! Daardoor heb je iets ontwikkeld waardoor je altijd denkt wat een ander er van zou denken.

Dit heeft iedereen! En vooral vrouwen hebben hier meer last van dan mannen en dat komt omdat een vrouwenbrein anders is dan het mannenbrein.

Wat als juist die oordelen jou weerhouden in het groeien van je business? Dat je nog steeds niet volledig je zelf kan uiten omdat je iedere keer je moeder op je schouder hebt zitten? Of dat je het graag binnen de lijntjes wilt houden omdat je bang bent om er niet bij te horen?

Precies….. hoe ga je je in godsnaam onderscheiden van de rest?

Er zit een mega grote rem op! Ook al zou je hem negeren en doen alsof is deze rem nog steeds voelbaar! Het maakt je niet alleen onzeker en minder krachtig, maar het is ook nog eens te voelen bij de ontvanger. Dat is waarom je niet uit die grijze massa springt en dat is waarom je ook nog niet genoeg klanten hebt.

Het gaat namelijk niet alleen om een mooie website, funnel of marketing. Het grootste verandering zit hem in jou! Jouw eigen blokkades zorgen ervoor dat het niet stroomt, dat je niet volledig sterk genoeg staat en dat je het dus ook niet kan aantrekken. Alles is namelijk energie!

Wanneer je met jezelf aan de slag gaat en al deze blokkades en overtuigingen vaarwel kan zeggen dan ga je vliegen. Je doet dingen die je niet durfde, je gaat vol zelfvertrouwen staan en het allermooiste is dat jij met je hele aantrekkingskracht al het succes kan aantrekken!

in!