Soms komen er dingen op je pad waarmee je meteen een klik voelt. Je voelt dat het iets voor jou is en dan begint die twijfel… is het echt wel iets voor mij? Kan ik het niet ergens nog beter krijgen of nog goedkoper? Ach ik zit nu ook wel goed… dan laat je het liggen en vervolgens gebeurt het niet.

Een gemiste kans noem ik dat, die bus komt maar één keer langs en jij hebt de ballen niet gehad om in te springen. Waarom niet?

Omdat je keuzes maakt op basis van je mind, je ego, diegene die eigenlijk jouw niet wilt laten groeien. Die het allemaal wel prima en vertrouwd vindt.

De beste besluiten, maak je snel! Heel snel voel je eigenlijk wel… ja.. dit is echt iets voor mij. Dit mag ik gaan doen. Cliché is het: maar succes loves speed! Je bent namelijk je eigen rem in je leven. Want waardoor laat je het links liggen? Doordat je eigenlijk goedkeuring wilt van buiten af, of je wilt de controle hebben dat het echt voor je is en dat het een succes gaat worden. Als je daar even verder op gaat voelen wil je dat het een succes gaat worden voor je omgeving. Want niets is erger dan dat je faalt. Dat jij een besluit hebt genomen en het blijkt dat het helemaal niks is geworden. Dat andere mensen daar weer wat van kunnen vinden. Dat je voor je gevoel echt een mislukkeling bent.

Dat is de werkelijke reden… bang om het niet goed te doen, om niet goed genoeg te zijn en om te falen. De grap is… dat falen helemaal niet bestaat! Want het is een leerproces, je leert juist door te ervaren, dat het de ene keer makkelijker gaat en de andere keer moeizamer en wat je de volgende keer beter had kunnen doen. Dat is ook de bedoeling van het hele leven!

Maar waarom houden we ons zelf zo in? Dit hebben we aangeleerd tijdens onze jeugd, door onze opvoeders en door school. Je krijgt een krul van de juf als je het goed doet en een rode streep als je het fout doet. Fout is dus niet oké… dat maakt dat je keihard je best gaat doen om iedere keer die krul maar te behalen. En die streep te vermijden.

Want wanneer je het niet goed doet… ben je anders, moet je misschien wel overwerken, werk mee naar huis, kan je niet met vriendjes en vriendinnetjes spelen. En als je niet luistert dan krijg je straf.

Kortom… je bent in een hokje gestopt. Als je x doet en x gedraagt dan is alles oké. En als je y doet en y gedraagt dan zitten daar consequenties aan.

Geen wonder dat het nu verschrikkelijk voelt wanneer je 1 stap buiten het hokje stapt. Dit is een gevoel van eerder! Die je met man en macht probeert te vermijden.

Vrouwen met zelfvertrouwen passen niet in dat hokje! Zij zijn alles behalve “normaal”. Zij vallen op, trekken aandacht, hebben gezond egoïsme en durven gekke dingen te doen. Kleuren letterlijk buiten de lijntjes. Zij hebben geleerd om zichzelf te omarmen. Dat zij ten alle tijden helemaal oké zijn. Ze zijn bereid om buiten de groep te staan en er niet bij te horen. Zij zijn bereid om rare blikken te ontvangen van jaloerse vrouwen (jaloezie is niks anders dan een verlangen..). Zij zijn bereid om zichzelf als waardevol te zien en in zich zelf te investeren!

Dus bedenk heel goed, wanneer er iets op jouw pad komt, waar jij voelt dit is iets voor mij… het gebeurt niet voor niks. Het is geen toeval, je mag vertrouwen dat dit de eerste stap is naar een mooier leven, dat het jou meer gaat brengen, al zie en weet je van te voren niet wat. Ook kan je daar geen controle over hebben. Er is altijd een reden! En of die training, opleiding, baan of business te starten een mega verandering gaat brengen, of dat je daar mensen ontmoet die jou weer verder helpen in jou reis, of misschien ontmoet je de liefde van je leven wel. Niks is toeval, vertrouw! Wees die zelfverzekerde vrouw die bereid is om te falen, om niet mee te doen, om buiten die lijnen te gaan en gewoon een fantastisch leven te hebben en te ervaren.