Ken je Dory? Die blauwe vis van de film Nemo? Dory is dan wel blauw, maar het is net een goudvis… ze vergeet alles zodra ze zich omdraait. Ze met zichzelf er keer op keer aan herinneren wat ze aan het doen was.

En eigenlijk herken ik mezelf er wel in… klinkt gek he? Ik weet zeker dat jij je er ook in herkent.

Ieder jaar in januari hebben we hoe dan ook voornemens. Ikzelf heb liever doelen ipv voornemens. Omdat voornemens vaak al gedoemd zijn te mislukken, je neemt het jezelf wel voor maar het plan achter het voornemen ontbreekt een beetje of je wilt het eigenlijk niet echt. Maar dat even terzijde.

In ieder geval… het plan is om beter voor jezelf te zorgen, misschien wel gezonder te eten, sporten en om bijvoorbeeld nog beter in je business te zijn. Door meer zichtbaar te zijn.

Vol goede moed begin je er aan. Je houd je aan je eigen afspraken en ineens gebeurd er wat waardoor je alles uit je handen laat vallen. Je hebt toch die chocolade reep weer in je handen, je bent niet wezen sporten en die zichtbaarheid is ineens niet zo belangrijk meer.

Je bent Dory…. Die even vergeten was wat ze aan het doen was en voor wie en wat het belang er ook al weer van was.

Herinner jezelf er aan wat het doel was, wat je er uiteindelijk wel mee gaat bereiken. Zie het niet als falen, maar als hobbeltje in de weg waar over je even bent gestruikeld. Het enige wat je hoeft te doen is weer op staan en jezelf herpakken.

Leg die lat niet zo hoog, het hoeft niet perfect!

Neem rustig je tijd hier in, zorg goed voor jezelf. Het hoeft niet alles of niets, geniet van de reis en neem iedere dag een stapje meer en een stapje groter. Zo wordt het wel leuk!….