“Ik ben zichtbaar genoeg en toch heb ik niet of niet genoeg klanten om mijn eigen broek op te houden” zei ze tegen mij.

Tja… zichtbaar zijn is natuurlijk wel noodzakelijk om sowieso jouw potentiële klanten te krijgen. Dus daarin zat ze helemaal goed en ik was daar heel blij om. Ik weet dat er ook een heleboel coaches en therapeuten daar blijven hangen omdat het “teveel gedoe” is of simpelweg niet durven. Dat eerste heeft met het laatste te maken, want je bedenkt een excuus omdat je ergens het niet wilt. Als er een verborgen angst op zit dan grijpt je onderbewuste elk excuus om het maar niet te doen.. te druk zijn is ook zo’n eentje. Meestal hebben ze het helemaal niet “te” druk. Het si een kwestie van prioriteit, wamt een half uurtje minder op social media en je hebt wel tijd. Maar goed dat even terzijde…

Ze was dus wel zichtbaar, maar kreeg weinig reacties en al helemaal geen klanten. Naast de zichtbaarheid gewoon doen, is er ook nog zoiets dat datgene wat je de wereld in brengt “gevoeld” moet worden. Met andere woorden, de energie moet helemaal juist zijn.

Wanneer je een bericht post met de energie “hier moeten reacties op komen” dan wordt deze uit bewijsdrang geplaatst en zal het aan de andere kant van het schermpje de energie dusdanig niet goed voelen dat er niets mee gedaan wordt.

Het mag ook weer niet een excuus worden om het niet te doen. Je mag echt zorgen dat ie vanuit je tenen komt. Dat je het meent, dat ie vanuit je hart komt. In de juiste lijn der energie, vanuit hoe het het beste bij jou past. Als we kijken naar de types binnen de human design is dat voor een (manifesting) generator echt als reactie op de buitenwereld als respons, voor een projector mag deze echt als experstatus en vooral zacht en liefdevol, als manifestor mag deze echt geplaatst worden om echt iets in beweging te zetten.

Deze projector plaatste vooral al haar berichten vanuit een manifestor vibe en dan klopt het allemaal niet meer. De energie is niet juist en dat is voelbaar.

Naast de juiste energie is het heel belangrijk dat je opvalt tussen de grijze massa. Er zijn namelijk zo veel coaches dat jouw ideale klant echt bij het lezen zoveel resonantie voelt dat deze denkt JA dit is echt voor mij. Dat bereik je door zoveel mogelijk in je klant te kruipen en echt datgene te delen wat hij of zij in het dagelijkse leven tegen aan loopt of verlangt dat anders is.

Mijn coach noemde het altijd het vermijden van “wolkjestaal”. Elke coach noemt de woorden “in je kracht komen te staan” en “je houd alle ballen in de lucht”. Ook de termen “voor jezelf kiezen” en “je rust nemen” horen daarbij. Want eigenlijk zorgt iedere coach dat je weer in je kracht komt, dat je leert grenzen aan te geven dat je de ballen kan laten vallen en dat je voor jezelf leert te kiezen en daarmee ook meer rust krijgt. Wat is voor jouw klant zo enorm specifiek dat het niet meer “algemeen” is?

Ja… ik weet het… dit is spannend! Want nu word ie zo specifiek dat andere mensen er wat van kunnen vinden en dat er ook mensen je berichten juist niet meer liken, dat zijn vaak niet jouw klanten, maar je vaste supporters zoals familie en vrienden. Dat voelt naar… dat wil je niet omdat er ergens in ons systeem het graag goed wil doen. Die wil die sticker van de juf, die wil erbij horen en een goed gevoel krijgen.

Dus dit tegendraadse heeft effect op jou! En daarom lukt het niet. Iets in jou mag eerst aangekeken worden en omarmt worden voordat het jouw lukt om zo specifiek datgene te delen. Wanneer je dit helemaal om armt hebt dan maakt het niet uit.
Dit heeft met je zelfvertrouwen te maken! Want hoeveel zelfvertrouwen heb jij als het je niet uit maakt? Dat je gewoon blijft staan en dat je niet eens denkt wat anderen er wel niet van zouden kunnen denken. Dat je daardoor iedere keer meer de randjes op gaat zoeken en daarmee dus echt je kop boven het maaiveld steekt?

Precies dan sta jij echt als coach of therapeut, dan word je gezien en daarnaast wordt het verlangen zo groot van je ideale klant omdat jij zo krachtig staat. Je wordt als een magneet!