Vanaf dag één wist ze het, ze zou nooit de koningin worden. Ze voelde het, ze wist het en het is inderdaad ook nooit gebeurd. 

Eigenlijk was het al laat en ik had eigenlijk al naar bed gemoeten, maar ik was beland in de Netflix docu “Diana, in her own words”. Ze raakte me, dus ik bleef kijken… en ze vertelde een mooie boodschap. Die je echt moet weten!

Een normale jonge meid in de bloei van haar leven was uitverkoren om samen met de kroonprins te mogen trouwen. Ze werkte als peuterjuf en had geen idee wat haar boven het hoofd hing.

Na de verloving zei ze dat haar man haar bij de middel beet pakte en haar zei dat ze nogal mollig was geworden om haar middel…. Tja..

Samen met haar onzekerheid ervoor dat ze eetbuien kreeg en daarna weer uitspuugde. De eetstoornis boulimia.. Ze zat niet goed in haar vel. Het publiek hield van haar, maar zijzelf gekleed in een mooie jurk, make up en haren beeldschoon vond dat zelf niet. Die opmerking van haar aanstaande man bleef haar maar achtervolgen.

Hoe mooi ze ook was, als je het zelf niet vindt en als je er niet staat dan straal je dat uit! Dat gebeurde bij haar ook. Het haar hing nog niet voor haar ogen en haar blik altijd naar beneden gericht. Ze was er wel, maar het liefst kroop ze onder de tafel.

Ze was ongelukkig, met haar lichaam, met de onbeantwoorde liefde van haar man, met de minnares van haar man. Dit alles resulteerde nog in meer boulimia en uiteindelijk ook zelfmoordpogingen. 

Ze had er geen grip op, zelfvertrouwen zakte naar nul en ze ging steeds verder van haar zelf af. Ze deed alles wat ze moest doen, maar ze luisterde niet meer naar haar eigen gevoel.

Totdat ze besloot dit niet meer te willen! Ze wilde er zijn voor haar jongens, ze wilde leven zonder concessies! Ze wist het, ze moest de minnares van haar man confronteren. Ze wilde gaan staan voor zichzelf.

Maar wie moet je zijn om dat te kunnen? Voorafgaand moet je door een heel proces, want dat doe je niet zo maar eventjes. Je weet dat er woorden komen, dat er geroddeld gaat worden, je weet dat er ellende van komt.

Dit was natuurlijk not done voor een prinses. Dit soort dingen werden altijd maar getolereerd en onder stoelen en banken geschoven…. Slikken en weer doorgaan… niet zeuren, niet huilen.. gewoon doorgaan..

Diana besloot desondanks alles dit wel te gaan doen. Die ene avond op de verjaardag van Camilla haar zus nam Diana Camilla mee apart en toen zei ze:

“Denk maar niet dat ik gek ben!”

Hiermee doorbrak ze de cirkel, ze stond op en ze koos voor zichzelf. Ze wilde het niet onder stoelen en banken schuiven, ze wilde leven! Ze kleurde eindelijk buiten de lijntjes!

En guess what? De boulimia kreeg ze onder controle, ze besloot ook meteen dat ze alleen maar dingen wilde doen waar zij gelukkig van werd. Maar de allergrootste verandering was dat ze begon te stralen! Haar houding veranderde, ze liep met opgeheven hoofd. Ze was eindelijk zelfverzekerd! 

Van jonge schuchtere vrouw, die haar pijn alleen moest dragen, werd ze een vorstelijke prinses die er geen f#ck meer om gaf! Ze was zichzelf en bleef bij zichzelf. Heerlijk de dingen doen waar zij blij van werd, zich inzetten voor humane zaken en minder met politieke zaken. Zonder haar echtgenoot, daar werd ze blij van! Van binnen was ze verandert in een echte Queen!

Dit is zo’n mooi voorbeeld van wat ik in de praktijk zie! Je houdt je maar in om maar iedereen tevreden te houden, je houdt aan de regeltjes, je wringt je in alle bochten om de ander een goed gevoel te geven. Het maakt namelijk niet uit wat voor magische jurk je aan hebt, als jij niet goed in je energie zit dan heb je dat zelfvertrouwen niet… Maar stiekem zou je het heel anders willen….

Maak die stap! Ga er voor! Maak het besluit om jezelf te willen zijn! Blijf niet gebukt onder allerlei regeltjes. Want uiteindelijk lever je zelf in op slechtere gezondheid, onzekerheid, stress en eetbuien. 

Ga het anders doen, maar je stoutste dromen waar en wees jezelf! Daarmee kom je in volledig zelfvertrouwen en in je magische vrouwelijke energie! Dan ga je stralen en kan je de hele wereld aan!