Hoe zou het zijn als je de hele dag zou leven met kop of munt? Bij elk besluit je een muntje op gooit? Volledig in vertrouwen op waar je weg mag gaan. Klinkt fantastisch en heel avontuurlijk. En toch doe je dat niet… want je wilt graag de controle en zekerheid houden

Vastklampen aan de controle en zekerheid helpt je niet. Het vreet en kost een heleboel energie. Het brengt je in je hoofd, waar allerlei gedachtes het over gaan nemen. Je gaat je verschrikkelijke zorgen maken de “wat als” gedachtes nemen het over. Wat als het niet wilt, niet lukt, wat als ik faal, wat als anderen denken dat… wat als het anders verloopt dan gepland… je beland in de negativiteit, slaapt slechter en je stresslevel schiet omhoog… Het helpt je niet!

Dit weet je ook wel… en toch lukt het je maar niet om het los te laten. Steeds houd je je er aan vast. De meeste vrouwen die ik zie, die ik er van af mag helpen ervaren ook veel onrust in hun lichaam. En soms ook lichamelijke klachten.

Loslaten dus… ja hoe? Ten eerste is loslaten niet zo ingewikkeld. Zet het op een stoel, geef het een naam en geef er geen aandacht meer aan. Simpel, maar niet gemakkelijk. Want vaak zit er iets achter waardoor je het in stand houdt. Iets wat de boel blokkeert… Denk aan dat je de controle houd omdat je niet wilt falen. Misschien heb je iets meegemaakt waardoor het niet oké is om fouten te maken. Is iemand een keer heel boos op je geweest, ben je buitengesloten of gepest geweest, of ben je blijven zitten. Maar het kan ook zijn dat je dit van huis uit hebt meegekregen, dat je geleerd hebt om heel erg verantwoordelijk te zijn. Simpele voorbeelden die er nu voor zorgen dat het “loslaten” niet gemakkelijk verloopt. Dat het in je hoofd blijft.

Simpel gezegd mag je gaan vertrouwen op jezelf en het grotere geheel. Dat dingen gebeuren en dat sommige dingen niet zijn wat jij had gedacht dat ze zouden zijn. Het vertrouwen in jezelf hebben dat alles voor je gebeurt en niet tegen je. Dat je voelt van binnen dat dit onderdeel is van een groter plan, van jou reis, van jouw zielsmissie.

Wanneer je volledig in vertrouwen bent dan weet en voel je dat je altijd wordt opgevangen. Dan vallen tijd en materie weg. Dan doet het er niet meer toe wat er is. Dan gaat het puur om ervaren. Beleven en genieten van het leven welke weg je op mag gaan.

Het is als kop of munt. Het is maar net welke kant het muntje op valt. Het is geen toeval dat dit gebeurt. Jouw intuïtie wijst jou de juiste weg, je kan je verzetten, maar het gaat toch gebeuren. Beter is om in de overgave te gaan en het maar te laten gebeuren. Jij bent altijd oké! Ga nu maar eens loslaten.