Je wordt er nog niet mee doodgegooid, er zijn allerlei manieren om je hoofd tot rust te brengen. En dat het zoveel is geeft ook wel aan hoe erg het probleem is. Met mindfullness, meer naar het hier en nu en meditatie. Het is zeker heel erg goed, dus blijf het vooral ook doen. Het is alleen wel zo dat dit natuurlijk geen oorzaakbestrijding is. Het is slechts het gevolg aanpakken en haalt het werkelijke probleem niet weg.

Je kan namelijk nog zo veel mediteren en proberen uit je hoofd te gaan, maar heb je jezelf wel eens afgevraagd waardoor je in je hoofd terecht komt?

Waar maak jij je vooral druk om en wat zorgt er voor dat je te veel in je hoofd nadenkt? Wat maakt dat je niet te durven te vertrouwen op je intuitie en dat je overal apen en beren op de weg ziet?

Dat los je met een meditatie niet op, het wordt wel rustiger, maar het probleem blijft iedere keer weer op je pad komen. Je krijgt alleen maar meer signalen dat je hier aan mag gaan werken, dat er een probleem onder zit wat opgelost mag worden.

Het is net zoals het positief willen zijn. Je moet omdenken wordt er wel gezegd. Je kan nog zo vaak positief willen denken en het negatieve proberen te vermijden. Maar als er zoveel shit onder zit, dan blijft het gewoon smerig.

Positief denken en omdenken. Van negatief naar positief, want natuurlijk weet je ook wel dat wat je aandacht geeft dat groeit. Dus het positieve de aandacht geven dat helpt!

Er is wel een reden waarom je negatief denkt. Als we gaan kijken naar de diepere lagen dan zit daar een trauma, een blokkade die je remt. Iets wat nog niet hoed verwerkt is waardoor je bij iedere trigger weer naar het negatieve beland.

Je kan nog zoveel positiviteit er in gooien, maar die shit blijft er wel zitten.

Het is hetzelfde wanneer je een glas halfvol hebt met troebel water en je gooit er schoon water bij. Het blijft troebel, vies en smerig. De oorzaak is niet weg. Dat maakt dat het resultaat ook niet helemaal optimaal is… je blijft in cirkeltjes lopen, want je gooit niet eerst dat glas helemaal leeg.

Wil je echt zorgen dat je met meer geluk en gevoel in het leven staat? Meer liefde naar jezelf, meer in de high vibe, vanuit daar jouw ideale leven willen creëren? Zorg dan eerst voor een grondige schoonmaak. De diepte in en daar die smerige shit weghalen, zodat jij je helemaal kan vullen met datgene wat je wel gaat helpen. Dat jij vanuit jezelf al positief en rustig bent, dat meditatie niet is bedoeld om jouw probleem weg te halen, maar om in verbinding te komen met jezelf. Dat je vanuit jezelf al de rust kan ervaren. Dat jij je intuïtie daardoor hoort fluisteren en daarmee ziet en voelt welk pad je te bewandelen hebt zodat het leven zich ontvouwt, zonder zorgen en in volledige vertrouwen.