Vraag jij je wel eens af of dit het is? Je bent niet zo uitbundig, je kleding is altijd veilig en bedekkend, je houdt je altijd maar wat oppervlakkig en geniet te weinig. Je durft je niet te laten gaan en op te vallen.

Je hebt wel dromen, maar die lijken zo onmogelijk dat je ze waarschijnlijk al ver weg hebt gezet. Je leeft voor alles en iedereen, maar jezelf? Dat komt wel een keertje… ondertussen is het al zo vaak voor je uitgeschoven dat je ook wel weet dat het er niet van gaat komen als er geen verandering komt.

Je bent je wel telkens aan het aanpassen en doordat je je dromen al zo vaak aan de kant hebt gezet, durf je er niet eens meer aan te denken. Misschien heb je als droom wel dat je een opleiding wilt gaan volgen, een eigen bedrijf wilt gaan starten of eindelijk een relatie hebben waar jij je goed in voelt. Of juist meer vrouw en zichtbaar zijn. Maar dan gaat je hoofd: Wie ben ik nou? Of dat lukt me niet.. of wat gaan andere mensen wel niet van mij denken… Ja maar… wat als…

Dat is wat je tegenhoudt en daarom doe je het maar niet, maar ondertussen voel je aan alles dat er meer in je zit. Je wilt meer voelen, meer ervaren, meer gezien worden, meer complimentjes, meer vrouw zijn en je lekker in je lichaam voelen.

Wel die jurk aan doen omdat hij gewoon super sexy is en omdat dit gevoel gewoon erg goed voelt. Op je hoge hakken de kinderen van school halen, ook al is het onpraktisch.

Dan komt het: je wordt dan ook echt gezien. Dat is je verlangen maar ook datgene wat dan erg spannend is. Omdat er dan vaak oordelen van anderen op zitten.

Mijn tip: Ga het maar gewoon DOEN! Geniet er van met volle teugen. Zeg tegen alles JA waar jij voelt dat je datgene wilt. Laat je hoofd geen “ja maar” verzinnen!

Ben bereid om te vallen en dan weer op te staan! Misschien slaag je inderdaad niet voor je opleiding, misschien is het ook niet de juiste opleiding voor jou, misschien kom je er achter dat een eigen bedrijf niet datgene is waarvan je droomde. Hoor de oordelen maar aan van een ander, laat een ander jou maar gek of vreemd vinden alles is oké! Het geeft namelijk niets! Het is een reis en JIJ als persoon groeit hier zo enorm van! Want het brengt altijd IETS.

Vallen en weer opstaan hoort bij het leven. Dat maakt het leven leuk en spannend. Je wilt het graag altijd in één keer goed doen en als dat net gebeurt dan geef je jezelf op de kop of gooi je de handdoek in de ring, zo zonde!

Juist van vallen leer je! Wanneer kinderen net leren lopen dan vallen ze om de haverklap. Ze denken dan echt niet: Ojee… nu kan ik het vast niet? Wie ben ik nou? Is het wel de bedoeling dat ik moet gaan lopen? Ja maar…

Natuurlijk niet! Nee gewoon weer opstaan en weer door. Ze vertrouwen dat het rechtsom of linksom goed komt. Het komt namelijk ook ALTIJD goed!

Dat mag jij ook gaan doen! Vertrouwen op jezelf dat jij altijd het juiste doet, dat jij er van groeit. Ervaar de magie van het leven door meer te ervaren, meer te voelen, telkens het randje op zoeken, meer uit jezelf willen halen. Maar ook jezelf meer liefde geven en meer te gunnen, toch die investering te doen waar JIJ beter van wordt en voelt!