“Ida je doet deze opleiding voor jezelf en daarna pas voor anderen” zei hij tegen mij een half jaar geleden. En dat heb ik geweten.
De opleiding energetische hypnose kwam op mijn pad en alhoewel ik een heleboel tools al in mijn toolbox heb om te coachen en echt die verandering aan te brengen bij vrouwen, voelde ik dat ik deze ook nog mocht doen.


Mijn hoofd vond het raar en de investering te hoog. Toch voelde ik van binnen dat ik het mocht gaan doen. Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik altijd mijn gevoel volg en dat ik dan gewoon mijn ogen dicht doe en jump! Want that is where the magic happens.
Wat een rollercoaster! Om bij de ander de splinter eruit te halen, moet je eerst die van jezelf er uit halen.
Precies! Aan de slag met mijn eigen onbewuste patronen, overtuigingen en blokkades. Shift na shift, maar ik kan zeggen dat ik zoveel meer rust heb gekregen.


Ook al had ik alle tools om te zorgen dat mijn mind weer rustig werd, ben ik er achter gekomen dat de belemmerende overtuigingen en patronen toch echt in de 95% van je onbewuste brein zit. Daar waar je niet kan denken en dus ook niet bewust bij kan komen.
Magisch als je daar mee aan de slag gaat! Je haalt de werkelijke angel eruit. Het ontstaan van de overtuiging en blokkade! Als die er uit is dan is er ineens de rust.
Je hoeft je niet te bewijzen, je “moet” helemaal niks, je mag vertrouwen en het goed hebben.
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan… zoveel vrouwelijke ondernemers zeggen of denken vaak “Ben ik wel goed genoeg?”


Je mag je goed voelen zonder dat er een reden is om je goed te voelen!


Hoe vaak stel je jezelf niet de vraag? Als ik slank ben dan ben ik pas mooi… als ik mijn omzetdoel haal dan ben ik pas een goede ondernemer.. als ik zoveel inschrijvingen heb voor het webinar dan doe ik er pas toe!
Allemaal belemmeringen die je keer op keer tegen houden, want je geeft iedere keer de bevestiging dat je nooit goed genoeg bent! Alles wat je aandacht geeft dat groeit, dus hoe kan je nog in jezelf geloven?
Waar is dat ontstaan? Waar ben je dat gaan geloven? Dat gaat heel gemakkelijk, daar heb je niet een ernstig trauma voor nodig. Kijk maar wat er op school gebeurd… een krul van de juf als je het goed hebt en een rode streep als je het fout had…
Het voelde niet goed om die streep te krijgen dus voelt het keer op keer als falen als je iets niet goed doet of als je van te voren al bedenkt dat het niet goed gaat.


Dat houd je tegen! Het hele ondernemerschap is een reis, je mag vallen en opstaan. Maar je mag van dat nare gevoel af, want die zorgt voor je rem. Die houdt je tegen om niet die stappen te zetten, om te durven en te doen! Lekker jezelf te zijn!