Ik vind het soms zo ontzettend jammer te horen dat er vrouwen zijn die het voelen in hun buik en dan het niet doen. Dat ze aan gaan op een nieuwe baan of een bedrijf starten, een andere relatie, een nieuw avontuur, een opleiding, een traject in persoonlijke ontwikkeling en dan… “ja maar…”

Alles wat na de maar komt dat zorgt ervoor dat alles wat er voor staat zijn kracht verliest. Het is hetzelfde als ik zeg: Het is een fijne dag vandaag, maar het is pokkeweer. Wat een klote dag heb je dan. In plaats daarvan kan je beter zeggen: Het is pokkeweer, maar het is een fijne dag vandaag. Voel je het verschil?

Ja, maar ik ben te dik… Ja, maar ik ben te slap. Ja, maar het kost teveel geld. Ja, maar mijn partner vindt het niet goed. Ja, maar ik kan het vast niet. Ja, maar ik heb geen tijd….

Allemaal excuses om niet datgene te doen waar je verlangen van “aan” gaat. Excuses die je houden zoals je bent, excuses die ervoor zorgen dat je nooit verandering zal zijn.

Het is het ego die je tegen houd, die je klein houdt, die niet wilt dat jij anders wordt. Dat je meer vrouw wordt, meer gaat flowen dor het leven, die niet de spanning wil ervaren (want… das ook best spannend) Die niet wil zorgen dat jij kan zakken in je gevoel, intuïtie en sensualiteit. Dat je meer rust gaat ervaren en dat je jezelf gaat zien.

Want wat gebeurt er als jij jezelf gaat zien en jezelf waardevol gaat vinden? Precies… er haken ook mensen af. Misschien krijgt je huwelijk wel een flinke boost, misschien vinden je vriendinnen je arroganter worden. Dát is de werkelijke reden waarom je je laat remmen. Je bent en doet anders en daarmee “hoor je er niet meer bij”. Hoe fijn is het om er niet bij te horen, om juist zelfstandig te zijn. Om er ook nog tevreden mee te zijn, een dikke schijt te hebben aan wat anderen er van denken?

Zolang jij de dingen doet waar jij stik en de stik gelukkig van wordt dan maakt dat helemaal niet uit! Hoe zou het zijn wanneer je jezelf accepteert, dat je nu wel die mooie jurk aan durft? Dat je wel kan gaan stralen in jouw energie en van iedere dag een feestje maakt omdat jij zo fantastisch in je vel zit?

Precies.. geen ja maar… Jij bent het gewoon fakking waard! Waard om jezelf te zijn en jezelf het allerbeste leven te gunnen. Dag in dag uit!