Als je mij volgt op facebook en instagram stories dan weet je inmiddels wel dat ik een hele erge fan van mijn bad ben. Niet iedere avond, maar ik denk toch wel zeker 5x per week dat ik een uitgebreid bad neem. Heerlijk met lekker geurende badschuim of zout. Dan ga ik minimaal een uur de tijd nemen om heerlijk te genieten van het warme bad. Het is als een soort meditatie, ik voel het warme water en mijn hele lichaam ontspant zich. Terug in dat gevoel van “zijn” en meteen terug in mijn lichaam en vrouwelijkheid. Ik gun het mezelf, ik ben het waard.

Zoals ik zei… ik deel het vaak op socials en ik krijg er ook reacties op. Afgelopen keer van mijn vriendin: “Vitens is vast heel blij met jou”. Precies… dat zijn ze vast! Sommige mensen vinden het waterverspilling. Het mag niet, het hoort niet, is niet goed voor het milieu. Allemaal opgelegde overtuigingen die ik zou kunnen hebben. Het deed mij nu niets meer.

Eerlijk? Dit is niet altijd zo geweest, net als jij kon ik me er niet toe zetten. Het voelde of het een verloren uur was geweest waarin ik van alles had kunnen doen. Daarnaast vond ik het niet kunnen tegen over de kinderen. Dan komt er bovenop nog verspilling van water en gas. Zeker als je met die intentie er in zou gaan dan kan je natuurlijk wel voelen dat je helemaal niet rustig ligt in dat warme water. Gevolg is dat je het helemaal niet meer doet.

Dat je daardoor minder stil staat bij jezelf en dat dit door werkt in veel meer dingen dat realiseer je je vast niet. Want dat uitgebreide baduurtje wordt een snelle 5 minuten douche en uitgebreid jezelf mooi maken wordt uiteindelijk een snelle mascara en oogpotlood, als dat er uberhaupt nog van komt. Van mooie kleding ga je naar minder opvallend, van hakken ga je naar platte schoenen. Omdat het vooral praktisch is en omdat je ergens je lichaam niet kan accepteren…

Je vergeet jezelf… en je past je aan aan het leven in plaats van dat het leven zich aanpast aan jou.

Je leeft, maar je beleeft en voelt het niet. Je vrouwelijke vlam dooft uit. Je vindt jezelf niet meer mooi of je ziet dat anderen het altijd beter en mooier hebben dan jou. Daardoor zet je jezelf steeds meer naar achteren en uiteindelijk verlies je echt die glow en die sprankeling. Je gaat in je hoofd zitten en komt in de mannelijkheid, vol in de controle, het vertrouwen in jezelf verdwijnt.

Dromen worden dan ook vergeten of op de lange termijn gezet. Ik zie zoveel vrouwen die in dit cirkeltje leven! Die er dan echt moeite mee hebben om uit die cirkel te gaan stappen en dan echt actie hierop gaan ondernemen. Het werkt namelijk door op alles en op iedereen.

Als je een dochter zou hebben -en misschien heb je die wel-, wat zou je er van vinden wanneer zij zich zou wegcijferen? Bijna geen tijd aan haarzelf zou besteden, haast onzichtbaar door het leven zou gaan. Haar dromen aan de kant zou zetten, omdat de rest van de wereld dat niet een goed plan vindt? Of bang is dat ze het niet goed doet? Dat ze niet op zichzelf zou kunnen vertrouwen?

Precies.. dat wil je niet. Dus doe het dan ook bij jezelf niet. Geef ook haar het goede voorbeeld.

Neem die tijd voor jezelf, het bad is slechts een voorbeeld, het gaat om dat je jezelf weer gaat zien… je snapt het wel!

Kom weer in je lichaam, durf weer te voelen. Laat je energie weer stromen, kom weer in die vrouwelijkheid. Ga jezelf mooi vinden, daarmee jezelf omarmen en je sensualiteit. Durf weer te dromen, leef vol passie en zeg tegen jezelf Im worth it!