Ik wilde heel graag nieuwe plantjes halen. Ik heb aardig opgeruimd hier in huis en die plantjes die we hadden zagen er zo zielig uit. Laat ik eerst maar even vertellen dat ik geen spik en span type ben en dat heb ik inmiddels helemaal omarmt. Ik heb er helemaal geen problemen meer mee dat het hier soms een dikke puinhoop is. Dat ik me er niet eens meer voor schaam en dat iedereen altijd welkom is. Dat omarmen dat kost tijd, maar als het dan daar is… joh dat scheelt zoveel stress! Wat er daarna gebeurt is enorm magisch, iedere keer weer! Bij mij en ook bij mijn klanten.

Dan is er ineens ruimte en lucht en dan komt het vanzelf goed. Dus ik ben zo maar uit mezelf gaan opruimen, omdat ik er last van had en niet omdat ik me er voor schaamde. Die energie is totaal anders… zo kan het zijn dat wanneer je jouw lichaam verschrikkelijk vindt en dat ook niets lijkt te helpen. Misschien heb je allerlei diëten, pillen of poeders gebruikt, of crèmes en medicijnen om te zorgen dat alles beter zou worden. En dan… wanneer je het gaat accepteren en omarmen en dat jij in deze staat van jou helemaal gelukkig bent. Er gebeurt dan ineens iets in jou…. je gaat namelijk beter voor jezelf zorgen waardoor je ineens wel slanker wordt of datgene krijgt waar je eerder altijd naar verlangde.. Het moeten van buitenaf is verandert naar een verlangen van binnenuit. En dat verlangen kost geen enkele moeite.

In ieder geval, ik dwaal af… want ik wilde graag die plantjes kopen. Samen met mijn man hadden we een afspraak bij het tuincentrum gemaakt. We liepen tegen een hele mooie kandelaar op. Hij liet het mij zien en alles in mijn binnenste zei JAAAA die is mooi! “Jaaaa die wil ik!” riep ik. Die hebben we nodig en toen gebeurde er iets wat jij ongetwijfeld gaat herkennen en waarvan ik dacht dat ik dat nu wel eens afgeleerd zou hebben… uh.. nog niet helemaal dus…

“Wat kost die?”

Hij keek me aan met een blik…”Ida… dit ben jij niet…” Verrek! Een oude versie van mij kwam eventjes naar voren… Neeeee! Het doet er namelijk niet toe! Als ik er blij van wordt dan is hij heel veel waard en dan maakt het niet uit wat voor prijskaartje er aan hangt. Ik ben het waard!

In het verleden deed ik niet anders. Ik kocht wel kleding voor mezelf, maar ik keek altijd naar de prijskaartjes of ik hield rekening mee wat anderen er van zouden vinden. Ik deed eigenlijk niet wat ik zelf wilde. Want dat prijskaartje bepaalde of ik het wel of niet zou aanschaffen en niet mijn gevoel. Mijn gevoel wilde die mooie jurk aan, maar ik vond dat ik zo’n uitgave niet kon maken tegenover mijn gezin. Er is namelijk wel iets dat aangeschaft moet worden voor de kinderen of het huishouden. Laat maar… want die jurk is toch te overdreven, straks denken ze nog dat ik gek geworden ben.

Ik liet alles en iedereen voor gaan en ik zette mijzelf achteraan, met al mijn dromen en verlangens…

Oooooo please vrouw! Je bent zoveel meer waard dan dat! Jouw gezin die wordt gelukkig als jij gelukkig bent. Dat jij jouw buikgevoel gaat volgen en dat gaat doen waar jouw passie en vlam van AAN gaat! Dat je datgene draagt wat jou helemaal op en top VROUW laat zijn en laat voelen. Besteed aandacht, tijd en liefde aan jezelf en vervul daarmee jouw liefde naar jezelf. Je brandend verlangen, je levensvreugde voelen en daarmee naar buiten gaan staan. Helemaal die vrouw zijn, die aanwezig is, die wat te vertellen heeft, die zich niet meer klein houdt. Maar juist die vrouw die zelfverzekerd is en zelf voelt dat alles in en aan haar helemaal klopt. Vol vertrouwen zichzelf kan laten zien..

Laat je leven niet leiden door een prijskaartje, voel het, vind die sprankeling terug en geniet vol van het leven!

Enne.. ik ben zo enorm gelukkig met mijn dure kandelaar. Iedere dag als ik hem zie maakt mijn hart een sprongetje en ik heb de kaarsjes zo vaak aan. Het geeft mij echt zoveel levensvreugde! Alleen dat is al GOUD waard!