Herken je dat gevoel dat het niet stroomt? Dat er iets in de weg zit maar je niet de vinger op kan leggen? Dat je wel je acties doet maar niet volledig en dat er ergens een rem in jouw systeem zit?

Ik voelde het een aantal weken geleden al… mijn acties kwamen niet uit mijn handen, ik had helemaal geen inspiratie voor een podcast. Ik stond op de wiebel modus en daardoor niet duidelijk naar mijzelf, maar al helemaal niet naar de buitenwereld.

Intern zit er iets in de weg, waardoor het moeizaam gaat, je geen plezier er aan beleefd en daardoor ook niet de behoefte hebt om maar 1 stap harder te zetten.

Ik voelde… ik zit niet op mijn pad. Ik sta op een pad van iemand anders met de overtuigingen van iemand anders die mijn pad blokkeren. Inmiddels zie ik heel helder hoe het is gekomen, maar toen ik er in zat had ik geen idee.

Het enige wat ik wist was dat ik niet mijn eigen en juiste pad bewandelde. Ik wist ook dat hier weer een les in zat ook al wist ik nog niet hoe en wat. Maar zoals altijd komt dat later pas naar mij toe.

Met lood in mijn schoenen plande ik toch een challenge, die ik er ook weer uit haalde omdat het helemaal niet in de energie stroomde. Je kan het dan wel doen, maar uiteindelijk komt er geen hond opdagen, of het kost zoveel energie dat ik er zelf last van heb. Dus als snel besloot ik om het niet te doen. Me overgeven aan de flow en maar kijken wat er dan wel op mijn pad komt.

Steek ik dan mijn kop in het zand? Nee dat absoluut niet, ik blijf altijd zichtbaar in het moment, alles wat tot mij komt, wat ik kan delen en waar jij je tips weer uit kan halen. Maar aan de achterkant stond ik te wiebelen in een overtuiging van een businesscoach en niet eens mijn businesscoach…

Ik besloot het universum om raad te vragen. Ik vroeg: “Laat mij een teken van een lieveheersbeestje zien wanneer ik weer op het juiste pad zit”. Ik liet het los en ik ging verder.

Gaandeweg kwamen er steeds meer spiegels, er zat een oud stukje op inderdaad overtuigingen van “hoe het hoort”. Heel veel businesscoaches hoor je roepen over een ideale klant, strategie en productaanbod. Soms klinkt het een beetje als in “alleen zo kan het en anders niet”. Allemaal vanuit het hoofd, vanuit de logica, vanuit de mannelijke energie. Later zag ik in, dat dit het stukje is wat ik los aan het laten ben.

Want alles is mogelijk zolang jij maar in de juiste energie staat. Zolang jij maar naar je intuïtie blijft luisteren en jouw eigen pad bewandeld. Wanneer er iets of iemand op je pad komt waar je helemaal van op aan gaat, dan is dat het teken dat je daar wat mee mag gaan doen. Daarmee komt de energie in beweging, dan krijg jij een aantrekkingskracht. Dan stromen de aanmeldingen als vanzelf binnen. Moeiteloos!

Ik zag dit in en tegelijkertijd had ik een plan gemaakt omdat zo op mijn pad kwam. Dolgelukkig was ik weer. Ik voelde die power in mijn buik weer en ik voelde… YESSS THIS IS IT!

En weet je wat er later op die dag gebeurde? Ik zag het lieveheersbeestje….