Energetisch en spiritueel? Een aantal jaar geleden had ik gezegd: ik ben niet spiriwirie hoor. Doe maar normaal dan is het helemaal oké!

Ik geloofde wel wat er meer was, ik was tijdens mijn puberteit ook heel erg geïnteresseerd in spiritualiteit. Maar ergens had ik toch besloten dat het een beetje vreemd was. Het bleef op de achtergrond en ik sprak er niet over. Daarmee was het ook weg.

Ik hoor dit vaker, er zijn veel vrouwen die de verbinding met hun intuïtie niet meer voelen, aan de kant gezet. Je weet wel dat het er is. Maat het bewijs is een beetje lastig.

Het is niet logisch en heel vaag en het staat nergens zwart op wit. Kortom dit zijn “hoofdzaken”. Je hoofd wilt het helder krijgen, die wilt het snappen, die wil de logica ervaren en die wil dan een concreet stappenplan om er mee te gaan werken.

En die is er niet!

Dit is waar het lichamelijke werk er bij komt kijken, namelijk het “voelen”. Het innerlijk weten, je intuïtie! Deze wijst jou de weg. Maar hoe vaak luister je nog naar de logica? Hoe vaak mis je dan de afslag?

Zeker wanneer je coach of therapeut bent mag je op je intuïtie gaan varen. Wanneer je “ja” van binnen voelt dat mag je het van de daken gaan schreeuwen. Dan mag je het gaan doen, ook al zegt je hoofd nee, is het buiten je comfort en vind je hoofd hier heel veel van. Deze doet absoluut pogingen on je tot andere gedachtes te brengen.

Dan komt de kunst… de “ja maar” gaan negeren en het gewoon te gaan doen. Simpel is het, gemakkelijk niet.

Alleen doen we dat niet, we luisteren te veel naar ons hoofd. We willen een concreet stappenplan. Zeker als jij succesvol wilt worden dan heb je het liefst zwart op wit welke stappen je moet gaan ondernemen. Dat is de grap… die is voor iedereen anders. Er is niet een weg van als je dit doet dan gebeurt het. Er zitten nog zoveel andere zaken bij.

Waarom is namelijk de één wel ineens succesvol en de ander niet?

Waarom krijg jij niet genoeg klanten terwijl je wel consequent zichtbaar bent?

Alles is energie! Alles wat jij uitzend daar wordt op gereageerd.

Wanneer jij wel zichtbaar bent, maar het niet “ownt”, niet volledig in jouw eigen energie staat en niet volledig in je kracht… dan gebeurt er niet veel. Je kan blijven doen hoe “het hoort” of hoe de meeste businesscoaches zeggen wat je behoort te doen.

Maar de weg is voor iedereen anders.


Dan hoor ik je denken.. wat is mijn weg dan?

Precies die voel je van binnen, je intuïtie wijst je de weg, je voelt in je lichaam wat de volgende stap is. Je mag vertrouwen op jezelf vanuit daar in je kracht gaan staan. Jouw eigen energie gaan zijn en vanuit daar wordt je mega aantrekkelijk en dan gaat alles stromen! Je bedrijf groeit wanneer jij persoonlijk groeit. Als coach en therapeut mag je echt jezelf naar een next level tillen door juist met jezelf aan de slag te gaan.