Afgelopen week kwam een prachtige vrouw naar mij toe, ze zag er goed uit, in haar kleding wat gewoontjes, vooral donkere kleuren, haar make up was netjes, maar daar ook niet over de top. Gewoon goed en verzorgd dus.

We raakten aan de praat en ze vertelde mij over haar business en dat het goed ging. Ze had klanten en natuurlijk wel veel meer ruimte voor meer. Ze durfde af en toe best wel buiten comfort te gaan. Maar die social media berichten moesten ook maar niet te vaak.

Toen ik er op door vroeg vertelde ze me dat het dan te opdringerig over kan komen. Dat niemand daar op zit te wachten. Dat is toch raar?

Die zin… HET IS TOCH RAAR… raakten mij in mijn diepste…

Het geeft namelijk aan dat ze zich aanpast aan een ander om niet raar gevonden te worden. Geloof mij… die zit voor vele vrouwen zo diep! En die zorgt er keer voor keer voor een handrem op alles. Niet alleen in je bedrijf maar ook in je persoonlijke leven.

Die zorgt er voor dat je kleding gewoontjes is, dat je make up ook wel verzorgt is, maar niet too much is. Die zorgt er eigenlijk voor dat je in de grijze massa verdwijnt. Want alles wat anders is dat wordt al raar….

Die zorgt er dus ook voor dat je niet iedere dag een post maakt, omdat dit te overdreven of opdringerig is. Dat je liever stockfoto’s of professionele fotos gebruikt, dat je niet een spontane en gekke selfie gebruikt. Dat je dus ook niet datgene durft te zeggen wat je vanbinnen voelt. Je weet dat zichtbaar zijn en vooral uniek zichtbaar zijn essentieel zijn om eruit te springen. Zodat jouw potentiële klant aan gaat haken op jouw energie. Maar toch verschuil jij je achter wat “iedereen ook doet”, je blijft veilig. Iets wat compleet anders is dat maakt dat het raar is en dat doe je dus dan ook niet.

Maar hoe kan jij er uit springen als jij alles doet wat anderen ook doen?

Door juist volledig jezelf te kunnen zijn en wel die gekke jurk aan te doen die je stiekem nog in de kast hebt hangen. Door die grote oorbellen ook op een maandag in te doen, door een keer rode lipstick te smeren in plaats van zalmroze. Door juist iedere dag een te gekke facebookpost te maken met een niet standaard foto en door juist jouw idiote mening die misschien haaks staat op de rest te delen wordt jij gezien en gehoord. Helemaal in jouw kracht en energie.

En jij weet dit al… dit is niet nieuw! Het weten en het doen zijn weer twee andere dingen. Je laat je remmen door de dingen die anderen er van kunnen vinden. Je houdt je in!