Toen ik startte als coach nam ik mezelf voor om geen Facebook te nemen.. wat een gedoe dacht ik. Zo overdreven jezelf neer zetten. Nee.. ik doe wel zonder, ik heb dit zelfs nog gezegt tegen een medestudent op de opleiding. Niks voor mij… ze kunnen er alleen maar rottigheid neer zetten en wat moet ik delen dan?

Ja wat is goed en wat is niet goed? Wie vindt wat er van? Waar krijg je leuke reacties op en wat niet?

Al gauw kwam ik daar op terug… ik had inmiddels begrepen dat alleen een website online zetten geen klanten op levert. Dat was wel een mooie droom, maar helaas stonden ze niet in de rij voor mijn deur.

Dus… toch zichtbaar… veilig, met foto’s van anderen, van eten, van dingen en stockfoto’s. Ook wat ik vertelde was oppervlakkig en zou iedereen wel leuk vinden. Dat gebeurde dus ook… iedereen vond het leuk, ik kreeg likes (yeah!). Alleen altijd van mijn familie en vrienden… niet van mijn potentiele klant.

Sterker nog.. die had ik nog steeds niet voldoende omzet om mijn ww op te zeggen.

Ik bleef oppervlakkig… veilig.. en daarmee verdween ik in de grijze massa van al die coaches die allemaal veilig blijven.

Het vergt alleen meer dan moed en enorm buiten comfort om wél jezelf écht zichtbaar te maken. Om op de pijn van je klant te gaan zitten en om die harde confrontatie te geven. En om jezelf op een presenteerblaadje te zetten.

Gedachtes als… jemig.. ” hoe overdreven is dit?” “Dit is too much” “Hoe moet ik nu weer op de foto?” “Zit mijn haar wel goed?” “Wat zullen mijn vrienden en familie wel niet denken?” “Straks ontvolgen ze me…”

Oooo die heb ik allemaal gehad. En het gebeurde ook echt… want wanneer je specifieker bent, het randje op zoekt en meer op de pijn zit en niet of nauwelijks berichten maakt die iedereen leuk vindt… dan reageren je vrienden en familie ook niet meer met een like… kak…

Het voelt bijna als een afwijzing… maar… omdat je zo specifiek bent, jezelf laat zien, net even het randje op zoekt haken juist de mensen die kou nodig hebben bij je aan!

Diegene die wel klant bij je worden! En dat is wat jij nodig hebt!

Het vergt alleen van jou een heleboel. Het is meer een persoonlijke reis dan een zakelijke reis. Jij mag  over overtuigingen heen stappen, er mee leren dealen, blokkades in je systeem aanpakken en daarmee jezelf rechtop zetten, neus in de lucht en tieten voor uit! Dan kan je het ook waarmaken!


Word het nu niet eens tijd om juist jezelf echt zichtbaar te maken? Ben je er klaar voor?