Ze zat bij mij in de praktijk, ze maakte haarzelf als een gewoonte kleiner, alsof ze er niet was. Ik begreep haar helemaal.. omdat ik er zelf ook geweest ben. Het gevoel dat je niet te veel wilt opvallen, niet TE veel wilt zijn… de too much woman…

Dat je liever achter aan staat en haast onzichtbaar bent. Dat je liever overgeslagen wordt met de rondvraag wanneer je op een vergadering bent.. gewoon een gat in de grond en daarin verdwijnen, als dat nou eens mogelijk was? Want wanneer er wel iets gevraagd wordt of als je ineens opvalt, dan voelt dat heel ongemakkelijk. Je krijgt hartkloppingen en ineens schiet je rood uit.

Maar… ergens zou je er zo graag vanaf willen. Niet je meer druk over maken wat anderen van je vinden. Dat je gewoon datgene kan zeggen wat je wilt zeggen. Dat je dingen durft omdat je van binnen voelt dat je je plek mag opeisen.

Dat je jezelf waardevol ziet en vanaf je hoofd naar je hart mag gaan leven. Dat je je intuïtie achterna gaat en vanaf daar de mooiste dingen van het leven ontdekt… omdat je het durft. Geen apen en beren op de weg die je tegen houden.

Voelen, ervaren en zijn in het moment, zonder overuren van je hoofd die iedere keer weer een excuus verzint waarom het niet zo’n goed idee is. Dat je je druk maakt over wie het er niet mee eens is of welk oordeel je ook naar je hoofd geslingerd kan krijgen.

Wanneer jij jezelf helemaal accepteert om wie je bent, dan maak je je helemaal niet meer druk om wat er kan gebeuren. Je laat je meevoeren met de stroming in plaats van dat je in de controle zit en tegen de stroming in gaat zwemmen. Hoeveel rust gaat dit je geven? Het begint bij die ene stap van acceptatie.

En hoeveel rust in je lichaam krijg je dan? Lichamelijke klachten verdwijnen en je durft weer te vertrouwen op jezelf. Op wat jij kan op dat je iedere keer weer in verbinding kan zijn op je intuïtie en dat je daar op kan vertrouwen. De vlam in je buik aan zetten en de passie en liefde laten stromen. De liefde naar jezelf en daarmee ook naar je geliefde of toekomstige liefde.

Voelen en weten van binnen dat JIJ goed genoeg bent! Gaan staan voor jezelf en dat zelfvertrouwen uitstralen!

Doe je mee?