Ze kwam bij mij vanwege haar onzekerheid. Ze kon niet krachtig staan omdat ze niet in zichzelf geloofde. “Wat als ze erachter komen dat ik anders ben?”, “Wat als ik door de mand val?” vroeg ze me. Wanneer ze erachter komen dat ik het niet op orde heb, dat ik eigenlijk helemaal niet zo krachtig ben, dat ik zeer ontevreden over mezelf ben of dat ze erachter komen dat de relatie met mij partner verre weg is van goed, dan stort alles in elkaar.

Krampachtig hield ze vast. Vast aan het leven wat ze gecreëerd had, maar waar ze stik ongelukkig was. Ver verwijderd van zichzelf doordat ze iedere keer zichzelf in allerlei bochten wringt om maar te doen alsof alles goed is. Om iedereen te vriend te houden, om alles goed te houden en alles in goede banen te leiden.

Op een gegeven moment gaat het vreten…. Vreten aan jezelf… Je weet dat het niet klopt, je lichaam geeft weerstand. Vage fysieke klachten komen op. En toch ben je bang om los te laten… Het leven wat je ongelukkig maakt los te laten.

Bang om je ware ik te laten zien, bang om grenzen aan te geven en vooral om de reactie van de ander. Wat er achter zit is dat je eigenlijk bang bent dat je er niet meer bij hoort. Dat het bij jou anders gaat.

Maar om werkelijk jezelf weer te vinden mag je juist loslaten. Die muren mogen naar beneden, je mag kwetsbaar zijn. Niemand is perfect. Zelfs de diëtiste eet wel eens chocolade en de tandarts heeft ook gaatjes. Het is niet aan jou om alles te dragen en te zorgen dat iedereen tevreden is. Het is aan jou om te zorgen dat jezelf tevreden bent, dat je rust krijgt, dat jij de dingen doet die je stikgelukkig maken. Dat je daardoor weer kan voelen en ervaren. Dat je daardoor de influistering van je intuïtie weer hoort en daardoor jouw pad mag gaan bewandelen. En dat je die sensuele vlam van binnen weer aansteekt, de liefde naar jezelf toe laat en dan ook naar de ander. Het vuur mag branden in jezelf en in je relatie.

Het begint bij jou! Welk besluit ga je nemen? Kies je voor je eigen geluk en ga je werken aan jezelf? Of wacht je tot de buitenwereld gaat veranderen? En ik kan je vertellen… dat dat nooit gaat gebeuren!